Renk Renk, Desen Desen Modelleriyle Döşemelik Kumaş Çeşitleri

Renk Renk, Desen Desen Modelleriyle Döşemelik Kumaş Çeşitleri

Belki bugüne dek fark etmediniz ama döşemelik kumaşlar; duvar kaplamalarından koltuklara, perdelerden masa örtülerine, evimizin hatta hayatımızın vazgeçilmezleri arasında. Onlar yaşadığımız yerin daha güzel, daha şık görünmesini sağlayan gizli kahramanlar. Evinizin yepyeni bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız yolunuz mutlaka bir kumaşçıdan geçecek demektir.

Birbirinden farklı çeşit ve renkleriyle insanı kararsızlığa sürükleyen döşemelik kumaşlarla ilgili küçük bir araştırma yaptık. İşte alkantra, damasko, kaşmir, yapay deri gibi ev tekstilinde kullanılan kumaşlar ve kullanım alanları hakkında bilmek istedikleriniz.

Pratik ve Ekonomik: Alkantra

Polyester ve poliüretan iplikten dokunan bu kumaş; perde, duvar kaplaması, koltuk ve kanepelerde sıkça tercih ediliyor. Sağlam ve yumuşak yapısı ile bilinen alkantra, yat ve otomobil döşemelerinde de kullanılıyor.

alkantra_doseme_kumasi

Doğu’nun İhtişamı: Damasko

Şam kökenli damasko; çift taraflı, mat iplik desenler üzerine parlak saten ipliğin dokunmasıyla elde edilen bir kumaş. Perde, koltuk, yastık ve duvar kaplamalarında kullanılan damasko, gerek görünüş gerek fiziki anlamda ağır bir kumaş. Geleneksel ve klasik çizgileri sevenler için ideal.

osmanli_motifleri_doseme_kumas

Sıcacık Bir Ev İçin: Kaşmir

Anavatanı Çin, Moğolistan ve Tibet olan kaşmir, kaz ve keçi tüyünden elde edilen ipliklerle üretiliyor. Yünlü, sıcak tutan yapısıyla genellikle kışlık perdelerde, battaniye ve yastıklarda kullanılıyor.

kasmir_koltuk_doseme

Işıltılı Şıklık: Hareli Kumaş

Doğal ipek, keten ve viskondan üretilen hareli kumaşın, çizgili ve emprime çeşitleri de mevcut. Pırıltılı görünümüyle özellikle misafir odalarında; perde, koltuk ve duvar kaplamalarında sıklıkla tercih ediliyor.

kumas_motif

O Bir Klasik: Kadife

Koton, ipek, yün ve keten gibi pek çok çeşidi bulunan kadife kumaş, klasik tarzdan vazgeçemeyenlerin tercihi. Farklı renk ve desenleriyle koltuktan perdeye ve duvar kaplamalarına evin pek çok noktasında kullanılabiliyor.

kadife_kumas_koltuk_doseme

Dünyanın En Kıymetlisi: Moher

Keçi yününün en kalitelisinden yapılan ipliğin dokunmasıyla elde edilen moher, dünyanın en kıymetli kumaşı, dolayısıyla fiyatı da oldukça yüksek. Bu çok ince ve parlak yün, işlenip kumaş haline getirildikten sonra özellikle perde ve sandalye döşemelerinde kullanılıyor.

moher_kumas_doseme

Doğadan Gelen Güzellik: Keten

Toz tutmayan yapısı ve sağlamlığıyla evlerin vazgeçilmezi olan keten kumaş; genellikle örtü, perde, yastık ve koltuk döşemelerinde kullanılıyor.

keten_kumas_doseme

Saraylara Layık: Osmanlı

İpek, yün ve koton karışımından elde edilen Osmanlı kumaş, geleneksel tarzı sevenlerin tercihi. Genellikle duvar kaplamasında; perde, koltuk ve orta sehpaların döşemesinde kullanılıyor.

osmanli_yatak_odasi

Kullanışlı ve Gösterişli: Tafta

Sık dokunmuş, parlak, ipek görünümlü bir kumaş olan tafta, ipekten daha ucuz olduğu için tercih ediliyor. İpek iplik yerine viskonla dokunan tafta genellikle perdelerde ve duvar kaplamalarında kullanılıyor.

tafta_kumas_koltuk_doseme

Deriden Vazgeçemeyenlere: Yapay Deri

Sıvı PVC’nin işlenmiş hali olan yapay deri, gözenekli ve ince dokulu yapısıyla oldukça şık bir seçenek. Kir tutmayan ve kolay temizlenen yapay deri, genellikle koltuk ve minder döşemesinde kullanılıyor.

deri_koltuk_doseme

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Duvar Boyamadan Önce Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?

Duvar Boyamadan Önce Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?

Banyo Aydınlatma Önerileri

Banyo Aydınlatma Önerileri