Birbirinden Şık Mutfak Dolapları

Birbirinden Şık Mutfak Dolapları

 

  • Mutfak; evin en çok kullanılan ve doğal olarak en çok dağılan bölümü. Ama merak etmeyin, bu dağınıklığı aşmanın, akılcı ve fonksiyonel çözümleri var. Doğru seçilmiş mutfak dolabı bir yandan tarzınızı yansıtırken öte yandan size rahat, huzurlu ve keyifli bir çalışma alanı yaratabilir. Bunca model arasından nasıl seçim yapacağım diyorsanız, işte ipuçları…

Mutfak dolaplarının yerini belirlerken, model ve malzeme seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

  • Kullanım kolaylığını düşünmelisiniz. Yemek yaparken kullandığınız bölüme en yakın dolabı, tencere ve tavalarınız için ayırırsanız, mutfak içerisinde yol katetmek zorunda kalmazsınız.
  • Yapıldığı malzemeyi bilmelisiniz. Zira sürekli açılıp kapanan bir dolap kapağı eğer kalitesiz malzeme kullanılmışsa kısa sürede elinizde kalabilir.
  • Rustik tarzda bir mutfağınız varsa, bakliyatlarınızı kavanoz ve şık kutulara koyabilir, saklamak için çekmece ya da telli dolapları tercih edebilirsiniz.
  • Modern tarz bir mutfağınız varsa, kiler olarak kullanabileceğiniz en uygun yer, tezgah altı dolapları ya da köşeler olacaktır. Tümüyle çekilebilen çekmece sistemleri, mutfağın atıl köşelerine ulaşmanızda işinizi kolaylaştırabilir.
  • Dolap içlerinde sabit raf yerine çekilebilir raf sistemlerini kullanabilirsiniz. Bu raflara kutu gıdaları ve konserveleri yerleştirebilirsiniz.
  • Yine de yeterli yere sahip olmadığınızı düşünüyorsanız mutfağınıza bir ada ünitesi yaptırabilir, hem çalışmak için büyük bir tezgaha hem de ekstra dolaplara sahip olabilirsiniz. Köşelerde açık raf kullanarak mutfağınıza şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Hangi Malzemeyi Tercih Etmelisiniz?

Modern ve şık: Akrilik

MDF üzerine melamin kaplama olarak uygulanan akrilik; uzun yıllar kullanıma uygun, çizilmez, kolay temizlenebilen, parlak yüzeyli bir malzeme. Biraz pahalı olsa da yıllar içerisinde kendini amorti eden akrilik, modern ve şık bir mutfak isteyenler için ideal.

mutfak_dolabi_modelleri

Dayanıklı ve Ekonomik: Laminat

Sunta üzerine kaplama olarak uygulanan laminat; çizilmez, su geçirmez ve uzun ömürlü bir malzeme. Dayanıklı yapısı sayesinde, sunta olan alt tabakaya suyun ulaşmasını engelleyen laminat, bol renk seçeneği ve uygun fiyatıyla özellikle mutfağını yenilerken bir servet harcamak istemeyenler için ideal.

mutfak_dolabi_renkleri

Yılların Eskitemediği: Lake

MDF üzerine uygulanan lake mutfak dolapları, son yılların en çok tercih edilen modelleri arasında. Lake mutfak dolaplarının en önemli özelliği, rengini sıkıldığınız zaman kolaylıkla değiştirebilmeniz. Uzun ömürlü, dayanıklı, kolay temizlenme özelliğine sahip lake kaplama dolaplar, diğerlerine nazaran biraz daha pahalı olsa da, yıllar geçtikçe ekonomik olduğunu kanıtlayacaktır.

mutfak_dolabi_kaplama

Mutfakların Gözdesi: Ankastre

Ankastre mutfak, mutfak dolaplarıyla ankastre ürünlerin uyumlu hale getirilmesinden oluşuyor. Özellikle görsel bütünlük bakımından tercih edilen bu tarz dolaplar, modern mutfakların vazgeçilmez öğeleri arasında. Kullanıcısına yer kazandıran, kolay temizlenebilen ve bakteri üretmeyen yapısıyla ankastre, uzun bir süre daha mutfakların gözdesi olacağa benziyor.

ankastre_mutfak_tasarimlari

Doğadan Vazgeçemeyenlere: Ahşap

Klasik ya da country tarzı mutfakların vazgeçilmezi olan ahşap dolaplar; doğal, sağlıklı ve kolay temizlenebilir oluşuyla tercih ediliyor. Doğru kullanıldığında oldukça uzun ömürlü olabilen ahşap dolaplar, kullanılan ağacın cinsine göre diğer modellerden daha pahalı; buna karşın daha şık, daha sıcak ve daha kullanışlı.

ahsap_mutfak_modelleri

Yenilik Arayanlar İçin: Membran

Yenilikçi bir şıklığa sahip membran dolaplar, kaliteyi mutfağında görmek isteyenler için en ideal seçeneklerden. PVC folyonun ısıtılarak MDF üzerine uygulanmasıyla elde edilen membran; dayanıklı, çizilmez, bakteri barındırmayan ve kolay temizlenebilen yüzeyiyle son yılların gözdesi.

membran_mutfak_tasarim

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

20 Modern Yatak Odası Tasarımı

20 Modern Yatak Odası Tasarımı

Duvar Boyamadan Önce Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?

Duvar Boyamadan Önce Ne Gibi Hazırlıklar Yapılır?