Uzun Ömürlü ve Hesaplı Duvar Kağıdının Sırrı

Uzun Ömürlü ve Hesaplı Duvar Kağıdının Sırrı

İşinin ehli bir döşeme ustası

Yaşama alanımızın havasını değiştirmek için duvarlarınızı değiştirmeye karar verdiniz. Tercihiniz ise duvar kağıdından yana. Nasıl bir şey istediğinizi biliyorsunuz; tüm detaylar aklınızda. Ancak iş, aklınızdaki duvarı kusursuz bir şekilde gerçeğe dönüştürecek ustayı bulmakta.

İşinin ehli bir usta bulmak özellikle de bu zamanda bir hayli zor. Kafanızda pek çok soru olduğunu biliyoruz: Bu iş için harcayacağım emek, para ve zaman doğru bir şekilde kullanılacak mı? İşinin ehli olarak gördüğüm ustalar gerçekten bu işi yapabilecek birikime sahip mi? Sinir krizleri geçirmeden, evimizden soğumadan doğru ustalara ulaşmak için ne yapmalı? İşte ipuçları.

duvar_kagidi_ustasi

İşinin ehli bir duvar kağıdı döşeme ustası bulmak için öncelikle şu noktalara dikkat edin:

  •         Web sayfası olan ustaları ya da firmaları tercih edin.
  •         Referans göstermesini isteyin.
  •         Yaptığı işlerin fotoğraflarını görün.
  •         Çevrenizden bilgi toplayın.
  •         Fiyat karşılaştırması yapın.
  •         Yaptıracağınız işle ilgi ön bilgi edinin.

Tüm bu süreç ilk bakışta oldukça meşakkatli görünebilir. Ancak unutmayın ki seçeceğiniz ustanın ellerine; her gün göreceğiniz, karşısında oturacağınız duvarlarınızı emanet edeceksiniz. Duvarlarınızın uykularını kaçırmasını istemiyorsanız daha işin başında, detaylı bir araştırma yapmak en iyisi. Zira duvar kağıdının kötü döşenmesi hem maliyet hem de zahmet açısından telafisi zor sonuçlar doğurabilir.

Web sayfası önemli

Evinizi emanet edeceğiniz ustanın web sayfasının olması; teknolojiyi takip ettiğini, yeni çıkan ürünler ve bu yeni ürünlerin nasıl uygulanacağı konusunda bilgi sahibi olduğunu gösterir.

Döşediği duvarların fotoğraflarını web sitesinde sergilemesi, beğeniye sunması ve önceki müşterilerini referans olarak göstermesi, imza attığı işlerin arkasında durduğuna işaret eder; işinde ne kadar iyi olduğunu ortaya koyar.

duvar_kagidi_usta

Yüz yüze görüşün

Duvar kağıdı döşeme ustası ile yapacağınız bir ön görüşme, onun bilgi ve tecrübelerini sınamanızı sağlayacaktır. Bu görüşmeyi gerçekleştirmeden önce gerek internetten gerekse çevrenizden bir ön bilgi almanız, yanlış yönlendirilmenizi önler. Mesleğinin ehli bir usta genellikle işin detayını öğrenmeden, uygulanacağı duvarı görmeden, istediğiniz malzemenin fiyatını araştırmadan ve bu araştırmayı yapmak için sizden bir süre istemeden fiyatlandırma yapmaz. Hatta işini gerçekten ciddiye alıp profesyonelce yapanlar müşterilerine, verecekleri hizmetle ilgili yazılı teklif dahi sunar. Bunun tersi bir davranış sergileyen ustalara temkinli yaklaşmanız sizi, daha sonra çıkacak ekstra masraflardan ve kötü sonuçlarla karşı karşıya kalmaktan kurtaracaktır.

duvar_kagidi_doseme

Duvar kağıdınızı ustayla birlikte seçin

Ustanıza duvar kağıdını birlikte seçmek istediğinizi söyleyin. Böylece seçiminizi yaparken onun bilgi ve deneyimlerinden de yararlanmış olursunuz. Tecrübeli bir döşeme ustası duvarınız için en uygun, uzun ömürlü ve kolay uygulanabilir duvar kağıdını seçme konusunda sizi en iyi şekilde yönlendirecektir.

armutcom_duvar_kagidi_ustasi

Ustalık detaylarda gizli

İyi bir döşeme ustası, yüzey çeşitleri ve boya uygulamaları hakkında da bilgi sahibi olmalıdır. Bu konulardaki bilgisi, doğru duvar kağıdını ve yapıştırıcıyı seçmesini sağlayacaktır. Ustanızın; duvar kağıdının duvara yapışma süresi, boyanın duvar kağıdına uygulanma zamanı gibi birtakım ince ve önemli detayları bilmesi gerekir. Örneğin yapıştırıcının doğru uygulanmaması duvar kağıdının kabarmasına ya da yer yer kalkmasına neden olacak, bu da duvar kağıdınızı kısa süre sonra değiştirmek istemenize yol açacaktır. Dolayısıyla işini iyi bilen bir usta tarafından döşenen duvar kağıdı, uzun ömürlü oluşuyla hem düşük maliyetli olacak hem de şık ve sorunsuz bir kullanım sağlayacaktır.

duvar_kagidi_usta

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yatak Odası Rengi İçin İlham Verici Öneriler

Yatak Odası Rengi İçin İlham Verici Öneriler

Şık Bir Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanmalı?

Şık Bir Yılbaşı Masası Nasıl Hazırlanmalı?