Eviniz için 10 Bütçe Dostu Kendin Yap Projesi

Eviniz için 10 Bütçe Dostu Kendin Yap Projesi

Odalarınızda değişiklik yapmak istiyor fakat bütçenizden harcamak istemiyorsanız, vereceğimiz bütçe dostu kendin yap önerileri ile evinizi yenileyebilirsiniz.

Bazen evin dekorasyonu hiç bitmeyecekmiş gibi gelir çünkü birden bire bir fikirden ilham alır ya da değişiklik yapma ihtiyacı duyarsınız ama buna her zaman maddi olarak hazır olmayabilirsiniz. Neyse ki bütçeyi sarsmayan pek çok kendin yap projesine rastlamak mümkün. İşin en iyi tarafı da ne biliyor musunuz? Bu projeleri çoğunlukla zaten evinizde hazır bulunan şeyleri kullanarak yapabileceğiniz!

1. Ayna Süsleme

Aynanız duvarda etrafında süsü çerçevesi olmadan mı duruyor? O halde onu çevresine bir çerçeve çizerek süsleyin! Hem odanıza benzersiz bir şıklık katacaksınız hem de gerçek bir çerçevenin maliyetinin çok daha altında aynanızı süslemiş olacaksınız.

ayna_tasarim_süsleme

2. Duvar Çıkartması

Ev dekorasyonu dergilerinde iddialı deseler ve renkler karşısında ağzı açık kalanlardan mısınız? Aynı iddialı renkleri, desenleri kendi evinizde denemeye çekiniyor musunuz? Çıkartmalar, duvarlarınıza değişik ve şık bir hava katabilmenin masrafsız bir yolu, aynı zamanda çıkartmalar sayesinde korkmadan cüretkar desenler de deneyebilirsiniz. 

duvar_cikartmalari

3. Sehpa Boyama

Evdeki bazı mobilyaları boyayarak yeni bir eşyayı evin klasik stiline ya da eski bir mobilyayı evin yeni dekoruna uyumlu hale getirebilirsiniz. Elbette antik bir mobilyanın her yerini boyamak yazık olur. Burada yatağın yanında duran sehpada gördüğünüz gibi antik ahşap kısmını olduğu gibi bıraktık. Böylece hem orjinalliğini korumuş oldu hem de beyaza boyanmış kısımları ile dekorun geri kalanıyla uyumlu hale geldi.

sehpa_boyama

4. Çekmece Tutamaçlarını Yenilemek

Komodin tutamaçlarını değiştirmek basit bir fikir gibi görünüyor olabilir ama gerçekten büyük fark yarattığını yaptıktan sonra göreceksiniz. Antik komodininizi odanızın modern dizaynına uydurmak istiyorsanız parlak gümüş rengi tutamaçlar tercih edin ya da tam tersi söz konusu ise modern bir komodine vintage stili yuvarlak şekilli cam tutamaçlar ekleyebilirsiniz. Bu zaten evinizde olan bir mobilyayı yenilemenin ve bu eşyayı stilinize göre benzersiz kılmanın masrafsız ve kolay bir yolu.

cekmece_kulpu

5. Boyanmış gibi Yatak Başlığı

Yatak başlığınızı kaplayacak uygun kumaş bulamadınız mı? Bütçeniz yenisini almaya uygun değil mi? O halde boyayarak kendiniz oluşturun! İsterseniz püsküller çizin, ister noktacıklar, tek bir renk ya da desen de olur. İstediğiniz gibi boyayabilirsiniz ne de olsa sonunda biri diğerinden daha pahalı değil, hepsi aynı!

yatak_basligi_modelleri

6. Dekoratif Kitaplar

Her şeyini dikkatlice tasarladığınız odanızın raflarındaki kitaplar renk ve şekilleriyle her telden mi çalıyor? O halde onları odanızın tasarımına uygun hale getirmek için kaplayabilirsiniz. Hatta dilerseniz odanıza farklı bir hava katmaları için canlı renklerden ya da desenli kağıtlardan oluşan kitap kaplamalarını kullanabilirsiniz.

kitaplık_dekorasyon

7. Kara Tahtalı Duvar

Duvarlara yazı yazmanın yetişkinler için olan versiyonu ile içinizdeki sanatçıyı ortaya çıkarın! Bir duvarı karatahta boyası ile spreyleyin ya da boyayın ve ardından kendi duvarınızı istediğiniz gibi tasarlamakta özgürsünüz! Bu karatahta duvarını ister size ilham veren sözleri yazdığınız bir duvar olarak isterseniz kendi sanatınızı konuşturacağınız bir yer olarak değerlendirin. Hata yapmaktan korkmanıza da gerek yok çünkü her şey bir silişte temizlenebiliyor!

duvar_ilginc_tasarim

8. Boyanmış Yastıklar

Batik boyalı yastıklar ile dekorunuzu eğlenceli hale getirin. O kadar abartmak istemem mi diyorsunuz? Merak etmeyin, batik desenler her zaman 1970’lerin çılgın rock partilerinden fırlamış gibi gözükmek zorunda değil. Normal desenler ve çizgiler de yapmayı mümkün kılan pek çok farklı batik boyama tekniği mevcut.

yastik_tasarimi

9. Abajur Kaplama

Abajurunuzu şık bir kumaşla kaplama fikri eski bir lambayı dahi mükemmel hale getirebilecek basit bir dekorasyon fikri. Eskiden kalma bir kumaşınızı kullanabilir ya da yatak başlığınızı veya duvarınızı kaplamak için çok masraflı olan ama çok hoşunuza giden pahalı bir kumaştan sadece lambanızı kaplayacak kadar edinerek kendinizi şımartın.

abajur_modelleri

10. Boyalı Askılar

Plastik, metal ya da krom askıları her hırdavatçı dükkanında; dekoratif ya da antik eşya satan mağazalarda bulabilirsiniz ama her zaman odanızın dekoruna uygun olanını bulmak kolay değil. Bu sorunu askıları boyayarak çözebilirsiniz. Duvarınızın rengi ile uyumlu hale getirerek askılardan sadece kullanışlılık değil görsellik açısından da faydalanmış olacaksınız.

elbise_askisi

Kaynak: Style At Home

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

 Önemli İpuçlarıyla Ankastre Mutfak Temizliği

Önemli İpuçlarıyla Ankastre Mutfak Temizliği

Duvar Kağıtları ile 6 Farklı Şekilde Havanızı Değiştirin

Duvar Kağıtları ile 6 Farklı Şekilde Havanızı Değiştirin