Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır, Sökülür Ve Yapıştırılır?

Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır, Sökülür Ve Yapıştırılır?

Önce odanın kullanım amacına göre güzel bir duvar kağıdı seçin

Duvar kağıdının seçiminde zevkinize uygun olmasının yanısıra uygulanacak oda ve duvarların durumu da önemlidir. Örneğin oturma odası, yatak odası, koridor gibi kuru alanlar için her tür duvar kağıdı kullanılabilir. Ama banyo, tuvalet, mutfak gibi nemli alanlarda vinil gibi bu nemi kaldıracak ve sabunla silinebilecek bir duvar kağıdı seçmenizi öneririz. Ayrıca, eğer duvarlarınız pürüzlüyse, kalın kabartmalı, kağıt veya ekspanse ve yoğun desenli duvar kağıtları daha iyi durur.

duvar_kagidi_nasil_sokulur

Duvar Kağıdı Mı Yaptırmak İstiyorsun?

İşinde Uzman, Güvenilir Ustalar Armut’ta!

Yapıştırıcı alırken dikkat edin – kullandığınız duvar kağıdına özel yapıştırıcı almanız gerekebilir

Eğer nemli süngerle silinebilen bir duvar kağıdı kullanıyorsanız, genel duvar kağıdı yapıştırıcısı yeterli olacaktır. Eğer vinil, kalın kabartmalı veya hasır duvar kağıdı kullanıyorsanız, bu duvar kağıtlarına özel yapıştırıcılardan almalısınız. Elbette eğer kendinden yapışan bir duvar kağıdı kullanıyorsanız yapıştırıcıya gerek yok.

Gerekli malzeme ve araçlar

İdealde elinizde bulunması gereken araçlar şöyledir: makas veya maket bıçağı, merdiven, yapıştırıcıyı sürmek ve duvar kağıdını yapıştırırken düzlemek için fırça, spatula, zımpara kağıdı, bez, şakül, sünger ve kova.

Duvarların hazırlanması

Eğer duvarlarınız çimento ve alçı sıva halindeyse, 24 saat öncesinden saten alçı macunu uyguylayın. Bu işlem duvarı korur ve duvar kağıdı sökülürken duvarın zarar görmesini önler.

Eğer duvarlarınız boyanmış durumdaysa, duvarları deterjanla silin ve durulayın. Parlak boyalı yüzeyleri zımparalayarak yapıştırıcının daha iyi tutunacağı bir yüzey hazırlayın.

Eğer daha önceden duvar kağıdı ile kaplanmış duvarlarınız varsa, mevcut duvar kağıdını sölün. Bunun için sıcak su ile sulandıracağınız, duvar kağıdı sökücü özel bir ürün kullanmanız gerekecektir. Eğer duvar kağıdı kuru olduğu halde sökülemiyorsa buharlı duvar kağıdı sökücü de kullanabilirsiniz.

Duvarlarınızı pürüzsüz ve temiz bir hale getirin. Eğer duvarlarınızda çatlaklar veya delikler varsa, dökülen sıvaları kazıyarak temizleyin ve delikleri spatula kullanarak sıva alçısı ile doldurun. Çatlakları ise yapışkan bantla kapatın ve saten alçı ile duvarın kalanıyla aynı seviyeye getirinm. Duvar kuruduktan sonra çok ince zımpara kağıdı ile zımparalayın ve oluşan tozu temizleyin. Duvarın tamamen pürüzsüz hale geldiğinden emin olun.

duvar_kagidi_nasil_yapilir

Duvarlarında Yenilik Mi İstiyorsun?

En İyi Duvar Kağıdı Ustaları Armut’ta!

Duvar kağıdını hazırlayın

İşe başlayacağınız duvarın boyunu ölçün. 5-10 cm kesme payı bırakarak ve makasınızı kullanarak ilk kalıbı kesin. Ek yeri gerektirmeyen kağıtlarda, diğer kalıpları da ilk kalıba göre ölçerek önceden kesebilirsiniz. Ek yeri gerektiren kağıtlarda ise hata yapmamak için kalıpların yapıştırıldıkça kesilmesi daha iyi olur. Her bir kalıba ek yerinin yüksekliğini ekleyerek yönünü işaretleyin. Duvar kağıdını yapıştırma işlemine bir pencereden başlayın ve aynı yönde ilerleyerek odayı tamamlayın.

duvar_kagidi_nasil_yapistirilir

Duvar kağıdının yapıştırılması

Duvarın üst kısmından başlayın ve kalıbı ikiye katlı şekilde tutun. Kalıbın kenarını daha önceden çizmiş olduğunuz çizgiye denk getirin ve duvarın üst kısmından 3 ila 5 cm taşmasına izin verin. Kalıbı duvara yapıştırın ve fırça veya kuru bir bez yardımıyla ortadan kenarlara doğru üzerinden geçerek hava kabarcıklarını düzeltin. Daha sonra kalıbın diğer yarısını da açın, duvar kağıdının üst kısmını ellerinizle destekleyerek kaymasını önleyin. Alt kısmı da yapıştırın.

Diğer kalıpları da önceden yapıştırdığınız kalıbı hizalayarak yapıştırın. Kalıpların kenarlarının denk gelmesine dikkat edin. Hata olması halinde, en son yapıştırdığınız kalıbı kaldırın ve kenarlar denk gelecek şekilde yeniden yapıştırın.

Bütün bu zahmete kendiniz katlanmak yerine iyi bir duvar kağıdı ustasının yapmasını ister misiniz? O zaman kısa formumuzu doldurun, ve en az üç iyi duvar kağıdı ustamızdan size uygun teklifler alın, en uygun fiyat ve kaliteyi seçin.

TELEFONUNA İNDİR

Armut her zaman, her yerde yanında! Ücretsiz Armut mobil uygulamalarını indir, hizmete en kolay yoldan ulaş!

Yatak Odası İçin İlham Veren Kendin Yap Örnekleri

Yatak Odası İçin İlham Veren Kendin Yap Örnekleri

Stil Rehberi: Ebeveyn Yatak Odası Tasarımları

Stil Rehberi: Ebeveyn Yatak Odası Tasarımları